Ga terug
–+ servings
Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook. Wil je witlof eens op een hele andere manier bereiden, maak dan deze zalige witlof.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 witlofstronken
  • 40 gr roomboter
  • 4 el honing
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 sinaasappel, sap ervan
  • 4 teentjes zwarte knoflook

Instructies
 

  • Snijd het donkere kontje van de witlofstronken, verwijder eventueel de wat beschadigde buitenblaadjes en snijd de witlofstronken dan in de lengt doormidden.
  • Snijd de zwarte knoflookteentjes in stukjes.
  • Verhit in een grote koekenpan de klont boter met de honing en zout tot dit gaat karameliseren. Leg dan de witlof hierin met de snijkant naar beneden.
  • Bak ze in ongeveer 3-4 minuten tot deze kant mooi bruin gekarameliseerd is. Draai ze dan voorzichtig om met een tang en bak de andere kanten goudbruin.
  • Blus het af met de sinaasappelsap.
  • Zet het vuur lager, voeg de zwarte knoflook toe en laat dit nog een minuut of tien doorgaren tot de witlof lekker zacht is.