Geitenyoghurt ijs met blauwe bessen. Dit heerlijke frisse ijs maak je makkelijk zelf. Je hebt er wel een ijsmachine voor nodig.
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 55 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
- 500 ml geitenyoghurt
- 250 gr blauwe bessen
- 3 el rietsuiker
- 250 ml slagroom
- 200 ml gecondenseerde melk
De avond ervoor: Laat de geitenyoghurt uitlekken* tot er ongeveer de helft ervan overgebleven is.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg de blauwe bessen in een ovenschaal, bestrooi ze met de suiker en 3 eetlepels water.
Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 15-20 minuten roosteren. Haal de schaal uit de oven en laat het afkoelen.
Klop de slagroom met de gecondenseerd melk op tot het lobbig is (oftewel niet te stijf).
Klop dan de uitgelekte geitenyoghurt erdoor.
Zet de ijsmachine aan en lepel het mengsel erin. Laat ongeveer een half uurtje draaien tot het ijs geworden is. Zet de machine uit en spatel nu de geroosterde blauwe bessen erdoor.
Serveer het ijs meteen of schep het in een diepvriesbak en bewaar het in de vriezer tot gebruik.