Ga terug
+ servings
Gegrilde nectarines en vijgen met burrata. Een fantastische zomerse salade, lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht en makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 rijpe nectarines
  • 3 verse vijgen
  • olijfolie
  • 2 takken verse munt
  • 1 grote bol burrata
  • 4 kardemompeulen
  • 50 gr pistachenoten
  • 50 gr hazelnoten
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el roze peperkorrels
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • ½ el venkelzaad
  • peper en zout
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico

Instructies
 

  • Dukkah: Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen. Verdeel alle ingrediënten voor de dukkah op een bakplaat.
  • Rooster het specerijen/notenmengsel ongeveer 10 minuten het gaat geuren. Laat afkoelen en maal het kort in een keukenmachine tot een half grof mengsel.
  • Dressing: Meng de olijfolie met de balsamico en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de nectarines doormidden, verwijder de pitten en snijd de helften dan ook weer doormidden. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd ze doormidden.
  • Verhit een (grill)pan en kwast het fruit in met olie. Grill het fruit rondom goudbruin aan.
  • Haal het uit de pan en verdeel dit over een schaal of 2 borden.
  • Scheur de burrata in stukken en verdeel dit samen met de muntblaadjes tussen het fruit.
  • Lepel de dressing erover en bestrooi met de dukkah.