Gegrilde nectarines en vijgen met burrata. Een fantastische zomerse salade, lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht en makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 3 rijpe nectarines
- 3 verse vijgen
- olijfolie
- 2 takken verse munt
- 1 grote bol burrata
- 4 kardemompeulen
- 50 gr pistachenoten
- 50 gr hazelnoten
- 2 el sesamzaad
- 1 el roze peperkorrels
- 1 el korianderzaad
- 1 el komijnzaad
- ½ el venkelzaad
- peper en zout
- 3 el olijfolie
- 2 el balsamico
Dukkah: Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen. Verdeel alle ingrediënten voor de dukkah op een bakplaat.
Rooster het specerijen/notenmengsel ongeveer 10 minuten het gaat geuren. Laat afkoelen en maal het kort in een keukenmachine tot een half grof mengsel.
Dressing: Meng de olijfolie met de balsamico en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de nectarines doormidden, verwijder de pitten en snijd de helften dan ook weer doormidden. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd ze doormidden.
Verhit een (grill)pan en kwast het fruit in met olie. Grill het fruit rondom goudbruin aan.
Haal het uit de pan en verdeel dit over een schaal of 2 borden.
Scheur de burrata in stukken en verdeel dit samen met de muntblaadjes tussen het fruit.
Lepel de dressing erover en bestrooi met de dukkah.