Gegrilde nectarine Margarita’s. Voor deze gegrilde nectarine Margarita’s worden de zoetste nectarines gebruikt en het is gewoonweg perfectie!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Mexicaans
- 2 rijpe nectarines
- 100 ml water
- 100 gr suiker
- 50 ml limoensap
- 60 ml tequila
- 30 ml sinaasappellikeur
- 1 partje limoen
- zout of suiker voor glazen
- 2 takjes munt
Snijd de nectarines in partjes en grill ze op een grill op middelhoog vuur in een antiaanbakpan of op de barbecue.
Draai ze om ervoor te zorgen dat ze rondom gelijkmatig wordt gegrild.
Maak ondertussen een siroop door het water met de suiker te koken in een pannetje. Als de suiker helemaal is opgelost, haal je het van het vuur en doe je de nectarine partjes erin.
Mix de nectarines met de siroop tot een gladde massa. Laat dit afkoelen en zet het mengsel minimaal een uur in de koelkast om koud te worden.
Wrijf de randen van de glazen in met limoen en dompel ze in een mengsel van zout of suiker. Vul de glazen met ijs.
Mix de tequila, het limoensap, de sinaasappellikeur en de eenvoudige nectarinesiroop in een cocktailshaker.
Giet het mengsel in de glazen en garneer eventueel met een schijfje nectarine en takje munt.