Ga terug
+ servings
Gegrilde kalfs tomahawk. De tomahawk steak is een echte steak voor de liefhebber en deze kalfs tomahawk is een heerlijk stuk vlees aan het bot.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kalfs tomahawk (400 gr)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4 takken tijm

Instructies
 

  • Zet een grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden.
  • Bestrooi de tomahawk aan beide kanten met grof zeezout en laat het gedekt een uur staan om op kamertemperatuur te komen. Vet voor het grillen de steak in met olijfolie.
  • Grill de steak aan beide kanten goudbruin (ongeveer 6-7 minuten per kant) in de hete grillpan.
  • Prik een vleesthermometer in het dikste gedeelte van de steak en check of deze een kerntemperatuur heeft van ongeveer 54˚C.
  • Haal de steak dan uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten voordat je de steak gaat snijden.