Gegrilde hele snijbonen met knoflook. Snijbonen worden meestal gesneden, maar je kunt ze ook in z'n geheel bereiden en serveren. Deze zijn zo lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Mediterraans
Dressing
- 60 ml olijfolie
- 4 tenen knoflook
- 1 tl chilivlokken
- ½ citroen, rasp en sap ervan
- 2 el gehakte peterselie
- 1 el gehakte bieslook
- peper en zout
Dressing: Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin de knoflook op laag vuur, laat de knoflook niet bruin worden! Haal de pan dan van het vuur en laat afkoelen.
Voeg dan de chilivlokken, citroenrasp, citroensap en verse kruiden toe. Breng op smaak met wat zout. Dit kan je ruim van te voren al maken.
Dop de snijbonen, verwijder eventueel de draden en spoel ze schoon. Kook de snijbonen ongeveer 5-7 minuten beetgaar in gezouten water.
Giet ze dan af, spoel ze af met koud water en dep ze goed droog. Vet de bonen in met olijfolie en bestrooi ze met zout. Zet de grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden.
Grill de snijbonen aan beide kanten goudbruin en gaar. Doe dit eventueel in etappes als ze niet allemaal in de pan of op de grill passen.
Haal ze dan uit de pan, leg ze op een schaal en giet de dressing erover.