Gegrilde groene asperges met daslooksaus. Ja, het aspergeseizoen is weer aangebroken. Heerlijk, wij zijn er gek op en eten ze zoveel mogelijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 350 gr groene asperges
- peper en zout
- olijfolie
- 30 gr daslook
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 el mosterd
- 2 el citroensap
Daslooksaus: Spoel de daslookblaadjes schoon onder de koude kraan en dep ze droog. Pureer ze samen met de olie in een keukenmachine of met een staafmixer.
Meng de mosterd met de citroensap en giet daar beetje voor beetje en al kloppend de daslookolie toe tot je een dikke dressing krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Breek de harde onderkant van de asperges af en kook ze ongeveer 4-5 minuten in gezouten water. Giet ze af.
Zet een grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Giet een beetje olijfolie over de asperges, bestrooi ze met zout en leg ze dan in de hete grillpan. Grill ze rondom in de pan.
Leg de gegrilde asperges op een bord of schaal en serveer de daslooksaus ernaast.