Ga terug
+ servings
Gegrilde courgettes met noten en kruiden. Het is zomer en dat betekent het seizoen van de courgettes. Ik heb een gele en een groene in dit gerecht verwerkt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten
Keuken Mediterraans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 2 el olijfolie

Dressing

  • 30 gr hazelnoten
  • ½ teentje knoflook
  • 15 gr dille, munt en oregano
  • 2 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de courgettes schoon en dep ze droog. Snijd ze in de lengte doormidden, snijd deze helften ook weer doormidden en smeer ze dan in met olijfolie en bestrooi met zout.
  • Rooster de hazelnoten in een droge pan tot ze gaan geuren. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Hak ze dan fijn en doe ze in een grote kom.
  • Rasp de knoflook en doe dit bij de walnoten, samen met de andere ingrediënten voor de dressing. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de kruidenblaadjes grof en meng ¾ deel hiervan door de dressing.
  • Grill de courgette op de barbecue of in een grillpan in 5-8 minuten tot ze rondom goudbruin zijn. Leg ze dan op een snijplank en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter.
  • Doe dit in de kom bij de dressing en meng alles goed door elkaar. Doe dit op een schaal of bord. Garneer met de overgebleven kruiden.