Gegrilde cajun zalm en baby romaine. Een heerlijke manier om zalm te bereiden met daarbij gegrilde sla. Dit is zo'n lekkere combi!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- 4 zalmfilets
- 2 el cajunkruiden
- 4 aardappelen*
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 4 kropjes baby romaine sla
- olijfolie
- peper en zout
Saus
- 100 ml Griekse yoghurt
- ½ tl Sriracha saus**
- snuf zout
Bestrooi de zalm met de cajunkruiden en paprikapoeder. Leg ze afgedekt een uurtje in de koelkast om de kruiden erin te laten trekken.
Schil de aardappelen en snijd ze in vierkante blokjes. Kook ze ongeveer 4 minuten in kokend water met zout.
Giet de blokjes af en bak de aardappelblokjes gaar en goudbruin in een pan met een beetje olijfolie en de gerookte paprikapoeder. Bestrooi ze op het laatst met een beetje zout.
Maak de saus door de Sriracha te mengen door de yoghurt. Breng op smaak met zout.
Smeer de zalmfilets in met een beetje olijfolie en grill aan beide kanten in een grillpan of antiaanbakpan goudbruin en gaar.
De zalm moet een beetje donker aan de buitenkant zijn en net gaar van binnen.
Lepel wat olijfolie op de snijkanten van de sla. Schep de zalm uit de pan en grill de sla op de snijkanten.