Gegrilde Caesar salade met kip. Ben jij ook zo gek op de klassieke Caesar salade? Probeer dan eens deze met gegrilde romaine sla.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Salades
Keuken Amerikaans
- 2 kleine gegrilde kipfilets
- 75 gr spekreepjes
- 2 gekookte eieren
- 2 baby romaine sla
- Parmezaanse kaas
Dressing
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl Worcestersaus
- 2 ansjovis
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Maak de dressing: meng hiervoor alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Als de dressing iets te dik lijkt, meng er dan wat water door.
Bak de spekreepjes krokant in een antiaanbakpan, schep ze er dan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vet om de sla mee in te smeren voordat je het gaat grillen.
Snijd het kontje van de sla en snijd ze doormidden. Smeer de snijkanten in met het vet van de spekjes. Grill de sla een paar minuutjes op de snijkant in een grill- of bakpan.
Snijd ondertussen de kipfilet in dunne repen en leg ze op de borden. Leg de gegrilde sla erbij en het doormidden gesneden ei. Lepel wat saus erop.
Bestrooi met de spekjes en schaaf wat Parmezaanse kaas erover.