Gegrilde aubergine en peer salade met feta. Lauwwarme salade zowel als hoofd-, lunch- of bijgerecht te serveren. De gebakken peer doet het er goed bij.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 2 grote aubergines
- 2 niet te rijpe peren
- olijfolie
- peper en zout
- 1 el boter
- 2 el granaatappelsiroop*
- 2 el honing
- 1 zakje groene sla
- 100 gr fetakaas
- 2 lente-uitjes
- 2 el dukkah**
Snijd de aubergine in dunne plakken en smeer ze in met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout op. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd ze in plakken.
Zet een grillpan op een middelhoog vuur. Gril de aubergines ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten in de grillpan.
Laat de boter smelten in een grote bakpan en bak hierin de plakken peer tot ze bijna zacht zijn. Voeg de granaatappelsiroop en honing toe en bak dit nog even mee.
Leg de sla op een grote schaal, verdeel de aubergine- en peerplakken hierop. Druppel de honing/siroop uit de pan en nog wat olijfolie hierover.
Snijd de lente-uien in dunne ringen en verkruimel de feta. Garneer hiermee de salade en bestrooi nog met de dukkah. Serveer lauwwarm.