Ga terug
–+ servings
Gegrilde Amaretto ananas. We zijn weer heerlijk aan het barbecueen en een toetje mag natuurlijk niet ontbreken. Gooi daarom deze ananas op de grill.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten
Gang Barbecue, Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe ananas
  • 400 ml Amaretto likeur
  • 4 el rietsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 8 Amaretti koekjes
  • 1 takje verse munt

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de ananas en snijd deze in de lengte in parten.
  • Doe de likeur in een afsluitbare bak en leg hierin de ananas stukken.
  • Laat een nacht in de koelkast marineren.
  • Giet de ananas dan af (bewaar de likeur voor bijvoorbeeld een cocktail of serveer het bij dit gerecht) en wentel de ananasstukken in de kaneelsuiker.
  • Verhit een grillpan en rooster de ananas af en toe draaiend tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
  • Serveer ze met verkruimelde Amaretti koekjes en wat verse munt.
  • Ook lekker met een bolletje ijs.