Gegrilde Amaretto ananas. We zijn weer heerlijk aan het barbecueen en een toetje mag natuurlijk niet ontbreken. Gooi daarom deze ananas op de grill.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 13 minuten min
Gang Barbecue, Nagerechten
Keuken Italiaans
- 1 rijpe ananas
- 400 ml Amaretto likeur
- 4 el rietsuiker
- 1 el kaneelpoeder
- 8 Amaretti koekjes
- 1 takje verse munt
Verwijder de schil van de ananas en snijd deze in de lengte in parten.
Doe de likeur in een afsluitbare bak en leg hierin de ananas stukken.
Laat een nacht in de koelkast marineren.
Giet de ananas dan af (bewaar de likeur voor bijvoorbeeld een cocktail of serveer het bij dit gerecht) en wentel de ananasstukken in de kaneelsuiker.
Verhit een grillpan en rooster de ananas af en toe draaiend tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
Serveer ze met verkruimelde Amaretti koekjes en wat verse munt.
Ook lekker met een bolletje ijs.