Gegratineerde asperges met ham. In de aspergetijd eten wij altijd zoveel mogelijk asperges. Het is de kunst om elke keer weer een nieuw recept te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 12 witte asperges
- 100 gr verse roomkaas
- 20 gr roomboter
- 35 gr oude kaas, geraspt
- 6 plakken achterham
- 15 gr bieslook, fijngehakt
- peper en zout
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Schil de asperges en snijd of breek de stugge onderkanten eraf. Kook ze in ongeveer 10 minuten in water met zout gaar.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de roomkaas met de boter in een pan en voeg de oude kaas toe en roer op laag vuur tot de kaas gesmolten is.
Voeg de helft van de bieslook toe aan de kaassaus en meng dit erdoor.
Breng op smaak met lekker veel peper.
Giet de asperges af en dep ze droog. Rol 2 asperges in een plakje ham, leg ze in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaassaus erover.
Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet de schaal in de oven.
Bak ongeveer 15-20 minuten in de oven tot de kaassaus mooi goudbruine en krokante is. Haal uit de oven en strooi de rest van de bieslook erover.