Geglaceerde wortelen met passiefruit. Wortelen zijn heerlijk om zo te eten, maar als je eens iets bijzonders wilt maken, probeer dan dit heerlijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 kg (gele) wortels
- 4 passievruchten
- 8 kardamom peulen
- 1/2 sinaasappel, rasp ervan
- 50 gr roomboter
- 75 ml honing
- 2 taken munt
- peper en zout
Schil de wortels en leg ze in een grote (kook)pan.
Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees en pitjes eruit boven de pan.
Stamp de zaadjes uit de kardamom peulen en doe ze in de pan samen met de sinaasappelrasp, roomboter, honing en wat zout.
Vul de pan verder af met zoveel water dat de wortelen net onder het vocht staan. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook.
Dek de wortels af met een cartouche* of deksel en zet het vuur middelhoog en laat in ongeveer 20-25 minuten garen.
Laat de wortels niet al te zacht worden, ze mogen nog wel een bite hebben.
De laatste paar minuten haal je de deksel van de pan zodat de saus mooi kan indikken.
Haal de wortels voorzichtig uit de pan met een lange spatel en leg ze op een mooie serveerschaal. Lepel de saus met pitjes erover.
Hak de muntblaadjes grof en garneer de wortels hiermee.