Geglaceerde asperges met zwarte knoflook. Dit is een heerlijke bereiding van asperges en die zwarte knoflook is er ook zo lekker bij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 350 gr witte asperges
- 350 gr groene asperges
- 50 gr roomboter
- 500 ml bouillon
- 2 salieblaadjes
- 4 teentje zwarte knoflook
- peper en zout
Schil de asperges en breek de harde onderkantjes eraf.
Doe de bouillon en roomboter in een bakpan en breng dit tegen de kook aan tot de boter gesmolten is. Doe de salieblaadjes en in plakjes gesneden zwarte knoflook erbij.
Leg de witte asperges in deze bouillon en kook ze ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Voeg dan de groene asperges toe en laat dit zo lang koken tot de asperges gaar zijn en het vocht verdampt is. Draai ze wel af en toe om zodat ze rondom garen.
Hussel ze nog even voorzichtig door, zodat ze allemaal mooi glanzen en het vocht als dikke saus aan de asperges kleeft (glaceren heet dat).
Haal de asperges voorzichtig uit de pan met een lange spatel en leg ze op een mooie schaal of bord en verdeel de zwarte knoflook erover.