Ga terug
+ servings
Gebakken zalm met mosselen. Een heerlijk en feestelijk gerecht voor de ware visliefhebber. Neem er de tijd voor en je gasten zullen smullen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vis
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr mosselen
  • 1 sjalotje
  • Zout
  • 2 zalmfilets
  • 2 el geklaarde boter
  • 1 scheut witte wijn
  • ½ tl saffraan
  • 75 ml room
  • 300 gr spinazie
  • 50 gr zeekraal

Instructies
 

  • Spoel eerst de mosselen schoon en verwijder de baarden. Pel de sjalot en snipper deze.
  • Bak de sjalot in een klont boter in een kookpan, blus de pan met de witte wijn en gooi dan de mosselen in deze pan. Kook ze met de deksel op de pan in een paar minuten gaar.
  • Giet de mosselen dan af, maar vang het vocht wel op in een kom. Houd de mosselen warm in de kookpan met de deksel erop.
  • Giet het mosselvocht dan door een fijne zeef in een pan en voeg de saffraan hieraan toe. Zet dit op het vuur en laat het vocht helemaal inkoken. Meng dan de room erdoor en laat dit ook nog iets inkoken.
  • Zalm: Bestrooi de zalm met zout. Laat een bakpan met een eetlepel geklaarde boter heet worden en leg de zalm met de huidzijde in de pan.
  • Bak hem op middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten op deze kant. Als de garing halverwege is, zet je het vuur uit en draai je de vis voorzichtig om en laat je de zalm aan deze kant nog kort garen.
  • Roerbak ondertussen in een andere pan de spinazie met de zeekraal, giet dit eventueel af als er te veel vocht inzit. Verdeel dit dan over de borden.
  • Leg de zalm erop en verdeel de mosselen eromheen. Lepel dan de saus erbij.