Gebakken zalm met champignons. Haal de smaken van Sicilië naar je bord met dit eenvoudige visdiner. Dit recept duurt ongeveer 25 min. om te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Nederlands
- 2 zalmfilets
- 1 tl chilivlokken
- peper en zout
- 1 citroen, sap ervan
- 250 gr kastanjechampignons
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 2 el gehakte verse kruiden
Bestrooi de zalm met chilivlokken, peper en zout. Laat een bakpan met een eetlepel olie heet worden en leg de zalm met de huidzijde in de pan.
Bak hem op middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten op deze kant.
Als de garing halverwege is, zet je het vuur laag en draai je de vis voorzichtig om en laat je de zalm aan deze kant nog kort garen. Besprenkel dan met citroensap.
Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut, roer dan de verse kruiden erdoor. Serveer direct met de zalm.