Gebakken rijst met groenten en ei. Heb je nog een restje gekookte rijst en wat groentes in de koelkast liggen, maak er dan deze lekkere gebakken rijst van.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Aziatisch, Chinees
- 4 lenteuien
- 200 gr sperziebonen
- 1 winterpeen
- 1 puntpaprika
- 4 el zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el geraspte gember
- Zout
- 250 gr gekookte rijst
- 2 gebakken eieren
Snijd de lenteui in dunne ringen, snijd de boontjes in kleine stukjes, schil de wortel en snijd dit in kleine blokjes en snijd de paprika in kleine blokjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en gember even aan op middelhoog vuur. Voeg de lenteui toe en bak dit ook even mee.
Voeg nu de boontjes, wortel en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten tot deze groente beetgaar is. Voeg de rijst toe en bak dit mee met de groente.
Serveer de rijst met een gebakken ei erop.