Ga terug
+ servings
Gebakken kalfslever met spek en uien. Als je van lever houdt dan moet je beslist dit klassieke recept met kalfslever proberen. Heerlijk met spek en uien.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kalfslevers à 130 gr
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • 1 klont roomboter
  • 4 el bloem
  • peper en zout

Puree

  • 500 gr pastinaken
  • 25 gr roomboter
  • 1 scheut room

Instructies
 

  • Laat de kalfslevers op kamertemperatuur komen.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne halve ringen.
  • Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Kook de pastinaken in water met zout gaar in ongeveer 15-20 minuten. Giet het dan af.
  • Maak een puree van de pastinaak met de boter en room. Doe de puree weer in de pan en houd het warm.
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spekrepen krokant. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de ui lichtbruin.
  • Bestrooi de kalfslevers om en om met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Bak in een andere bakpan in een scheutje olijfolie de kalfslevers in een paar minuten rosé en goudbruin aan beide kanten. Voeg op het laatst nog wat roomboter toe.
  • Lepel de pastinaakpuree op de borden en leg hierop de kalfslevers. Schep de uien erop en leg als laatste het ontbijtspek erop.