Ga terug
–+ servings
Gebakken eieren in een kruidenyoghurt. Klinkt misschien vreemd maar deze gebakken eieren in een kruidenyoghurt is een heerlijk gerecht geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • olijfolie
  • 4 naanbroden
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • 60 gr tomatenpesto
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 el Nigellazaadjes*

Kruidenyoghurt

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 el dille, gehakt
  • 1 el peterselie, gehakt
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • peper en zout

Pittige boter

  • 50 gr roomboter
  • 1 tl pul biber (rode pepervlokken)
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Meng in een schaaltje de yoghurt met de kruiden, knoflook en peper en zout.
  • Verwarm de naanbroodjes in een hete oven.
  • Bak de eieren in een koekenpan in een scheut olie.
  • Verwarm de roomboter met de pepervlokken en paprikapoeder in een pannetje.
  • Lepel de kruidenyoghurt op de warme naambroden. Lepel 1 eetlepel tomatenpesto op de yoghurt. Leg hierop een gebakken ei. Rasp de citroen hierboven.
  • Lepel de pittige boter erover en kruimel de geitenkaas erboven. Bestrooi met nog wat dilletakjes en Nigellazaadjes.