Ga terug
–+ personen
Gamba's al pil pil. Maak eens een tafel vol met tapas, deze gamba's horen daar zeker bij. En ik heb nog veel meer lekkere tapas gerechten voor je.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Tapas/Hapjes/Snacks, Vis
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 20 gepelde grote garnalen
  • 1 rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • zeezout

Instructies
 

  • Pel de garnalen en dep ze droog met keukenpapier (ingevroren garnalen eerst ontdooien).
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes, de rode peper in dunne ringen en rits de blaadjes van de tijm.
  • Verhit flink wat olijfolie in een gietijzeren pan, aardewerken pot (cazuela) of koekenpan op een matig vuur.
  • Voeg de knoflook, rode peper en paprikapoeder toe aan de hete olijfolie. Rustig aanfruiten en roeren zodat de olie de smaak opneemt.
  • Voeg dan de garnalen toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee (niet langer!). Strooi nog wat zeezout erover.
  • Lekker met stokbrood om in de olie te dippen.