Ga terug
+ servings
Galette met pompoen en paddenstoelen. Een heerlijke, feestelijke en vegetarische hartige taart die op een speciaal etentje thuis er goed ingaat.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr pompoen
  • olijfolie
  • 100 gr baby spinazie
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 50 gr gedroogde vijgen
  • 100 gr tamme kastanjes
  • 75 gr walnoten
  • 50 ml balsamico
  • 100 gr Pecorino truffel*
  • peper en zout
  • 1 vel taartdeeg
  • 12 salieblaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een ovenplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Leg de blokjes op de ovenplaat en giet er wat olijfolie over. Schuif de plaat in de oven en bak de pompoen gaar in ongeveer 30 minuten.
  • Roerbak de spinazie met een beetje zout in een grote koekenpan in een scheutje olie. Schep de spinazie dan in een vergiet en laat uitlekken.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Snijd de vijgen, kastanjes en walnoten in grove stukken. Bak in een scheutje olijfolie de paddenstoelen goudbruin, breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de vijgen, kastanjes en walnoten toe en bak even mee. Meng de balsamico erdoor en zet het vuur uit. Meng als laatste de gare pompoenblokjes erdoor.
  • Rasp de helft van de kaas en snijd de rest in kleine blokjes. Rol het taartdeeg uit op een bakplaat en bestrooi het met de geraspte kaas. Laat rondom een rand van 4 centimeter vrij.
  • Verdeel de spinazie hierop en schep dan het groentemengsel uit de bakpan in het midden van het deeg.
  • Vouw de rand van het deeg naar binnen. Giet wat olie over de vulling en vet de rand hiermee in. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taart in ongeveer 35-40 minuten goudbruin.
  • Haal na 30 minuten de taart uit de oven en verdeel de kaasblokjes en ingevette salieblaadjes erover. Bak de taart dan verder af.