Galette met kersen en blauwe bessen. Dit is een heerlijk en makkelijk te maken taart vol met verse kersen en blauwe bessen die nu in het seizoen zijn.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans
- 1 ronde taartdeeg (230 gr)
- 500 gr kersen
- 250 gr blauwe bessen
- 50 gr rietsuiker + extra
- 2 el bloem
- 1 el citroenrasp
- 50 gr amandelspijs
- 1 ei, geklutst
Vulling: ontpit de kersen, snijd ze doormidden en doe ze in een kom samen met de blauwe bessen. Meng dit met de suiker, bloem en citroenrasp.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Rasp de amandelspijs met een grove rasp.
Rol het ronde deeg uit op een bakblik. Laat het bakpapier van het deeg eronder liggen.
Prik met een vork gaatjes in het midden van de taartbodem en verdeel de amandelspijs erover. Houd ongeveer 4 centimeter van de rand vrij.
Rangschik het fruit op de taart. Vouw de buitenste rand naar binnen en bestrijk de rand met het ei. Strooi nog wat rietsuiker op de rand.
Schuif de taart in de oven en bak onder in de oven in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
Serveer de galette met vanille-ijs of slagroom.