Gado gado met satesaus. Een heerlijke Indonesische salade gemaakt van groenten en gekookte eieren, met daarbij een lekkere pindasaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Indonesisch
- 10 krieltjes
- 10 sperziebonen
- 1 winterpeen
- ¼ Chinese kool
- 1 mini komkommer
- 3 eieren
Erbij
- satésaus*
- gefruite uitjes
- 2 takken koriander
- 1 bakje pittige kiemgroenten
- 1 zakje kroepoek
Maak de satésaus (iets dunner dan gebruikelijk).
Maak de groenten schoon en snijd ze in plakken of stukjes.
Kook de krieltjes gaar in een pan met gezouten water.
Zet een pan met kokend water op het vuur en blancheer hierin de boontjes en wortelplakjes in een paar minuten. Voeg als laatste de kool toe.
Schep de groenten uit de pan en laat ze afkoelen onder koud stromend water.
Kook de eieren in de pan met heet water. Giet ze af, laat ze afschrikken en pel ze. Snijd de eieren dan in kwarten.
Verdeel de groenten en eieren op de borden. Garneer het met de uitjes, korianderblaadjes en kiemgroenten.
Serveer de saus er apart bij.