Fruitige muffins met abrikozen. Lekkere muffins met fruitmoesje en zachte gedroogde abrikozen erin. Eet het als ontbijt of tussendoortje.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 75 gr gedroogde abrikozen
- 2 eieren
- 75 gr rietsuiker
- 200 gr fruitmoesje
- 25 gr zonnebloemolie
- 225 gr bloem
- 1 el bakpoeder
- 1 tl kardamompoeder
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Doe de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
Hak de gedroogde abrikozen fijn.
Mix de eieren samen met de rietsuiker tot een luchtige massa. Mix nu de fruitmoes en zonnebloemolie erdoor.
Spatel bloem, bakpoeder en kardamompoeder er voorzichtig door.
Meng als laatste de gehakte abrikozen erdoor.
Lepel het beslag in de muffinvormpjes en schuif de ovenplaat in de oven.
Bak de muffins in ongeveer 18-20 minuten gaar.
Check na 18 minuten met een satéprikker of de muffins al gaar zijn. Als deze droog uit de muffin komt, kunnen de muffins uit de oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.