Frittata met oesterzwammen. Maak eens deze lekkere vegetarische frittata met oesterzwammen, ui, knoflook en heerlijke Provolone kaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gr oesterzwammen
- 6 eieren
- 75 ml crème fraîche
- 200 gr Provolone kaas, geraspt
- peper en zout
- 10 gr bieslook
Schil de ui en snijd deze in dunne halve ringen, snijd de knoflook in dunne plakjes. Borstel de paddenstoelen schoon en scheur ze in stukken.
Bak in een pan op middelhoog vuur in een scheutje olie de uien goudbruin. Voeg dan de knoflook en paddenstoelen toe en bak dit nog een paar minuten.
Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche en fijngesneden bieslook in een grote kom. Voeg ¾ deel van de geraspte kaas en wat peper en zout toe en meng dit erdoor.
Giet het eimengsel in de pan bij de ui en paddenstoelen en bak dit in ongeveer 5 minuten tot de onderkant goudbruin is.
Bestrooi het dan met de rest van de geraspte kaas en zet de pan in de oven. Bak daar de frittata goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten.