Ga terug
–+ servings
Frittata met groene asperges en geitenkaas. Een heerlijke omelet gevuld met groene asperges en dille, wie wilt dat nou niet.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr groene aspergetips
  • 2 lenteuien
  • 4 takken dille
  • 75 gr harde geitenkaas
  • 5 eieren (L)
  • 1 el olijfolie
  • 1 scheut melk
  • zout
  • 1 tl pittige saus*

Instructies
 

  • Breek de harde uiteinden van de asperges af (als ze heel vers zijn hoeft dat niet) en blancheer ze een minuutje in gezouten kokend water. Giet ze dan af.
  • Snij de lenteuien in dunne ringen, hak de dilleblaadjes fijn en snijd de geitenkaas in kleine blokjes.
  • Breek de eieren boven een kom en klop dit op met de melk. Voeg dan de dille, blokjes geitenkaas en zout toe en meng dit erdoor.
  • Fruit de lenteui aan in een klein beetje olie. Giet dan het eimengsel erbij in de pan en leg de asperges erop.
  • Bak op middelhoog vuur de bodem gaar. Verwarm ondertussen de grill van de oven en zet dan de pan er vlak onder om de bovenkant van de frittata te garen.
  • Haal de pan (of schaal) uit de oven en zet op tafel. Giet er een paar druppels hete saus op.