Frittata met groene asperges en geitenkaas. Een heerlijke omelet gevuld met groene asperges en dille, wie wilt dat nou niet.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 150 gr groene aspergetips
- 2 lenteuien
- 4 takken dille
- 75 gr harde geitenkaas
- 5 eieren (L)
- 1 el olijfolie
- 1 scheut melk
- zout
- 1 tl pittige saus*
Breek de harde uiteinden van de asperges af (als ze heel vers zijn hoeft dat niet) en blancheer ze een minuutje in gezouten kokend water. Giet ze dan af.
Snij de lenteuien in dunne ringen, hak de dilleblaadjes fijn en snijd de geitenkaas in kleine blokjes.
Breek de eieren boven een kom en klop dit op met de melk. Voeg dan de dille, blokjes geitenkaas en zout toe en meng dit erdoor.
Fruit de lenteui aan in een klein beetje olie. Giet dan het eimengsel erbij in de pan en leg de asperges erop.
Bak op middelhoog vuur de bodem gaar. Verwarm ondertussen de grill van de oven en zet dan de pan er vlak onder om de bovenkant van de frittata te garen.
Haal de pan (of schaal) uit de oven en zet op tafel. Giet er een paar druppels hete saus op.