Frisse surimi salade met aioli. Deze salade met aioli is heerlijk op een toastje, maar doet het ook heel goed als lunch op zo’n lekker zacht briochebroodje.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
- 250 gr surimi
- 1 kleine komkommer
- 1 bleekselderijstengel
- 2 lente-uien
- peper en zout
- 2-3 el aioli*
- 1 tl mierikswortel
- ½ tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- 4 brioche broodjes
- 2 el gehakte bieslook
Saus: meng de zelfgemaakte aioli met de mierikswortel, citroenrasp en sap. Breng het op smaak met peper en zout.
Trek de surimi sticks een beetje uit elkaar en snijd het dan grof. Meng het door de saus.
Snijd de komkommer in kleine blokjes, de bleekselderij en lente-uien in dunne ringen.
Meng dit door de salade.
Snijd de broodjes doormidden en verdeel de salade op de broodjes.
Garneer met wat fijngehakte bieslook en serveer direct.