Ga terug
–+ servings
Friese koffie met beerenburg. Ook wel Dokkumer koffie genoemd, heerlijk en makkelijk te maken koffie. Bekijk hier het recept!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml verse slagroom
  • 4 el rietsuiker
  • 4 tl donkere basterdsuiker
  • 120 ml beerenburg
  • 500 ml vers gezette sterke koffie
  • 2 tl cacaopoeder

Instructies
 

  • Klop de slagroom en de rietsuiker met een handmixer lobbig.
  • Spoel de glazen om met heet water. Verdeel de basterdsuiker en beerenburg erover.
  • Schenk de koffie erbij en roer tot de suiker opgelost is.
  • Houd een lepel met de bolle kant naar boven vlak boven het glas en de slagroom voorzichtig via de lepel in het glas.
  • Bestuif de slagroom met cacaopoeder of een beetje oploskoffie.
  • Serveer de Friese koffie met zelfgemaakt Fryske Dumkes*.