Friese koffie met beerenburg. Ook wel Dokkumer koffie genoemd, heerlijk en makkelijk te maken koffie. Bekijk hier het recept!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Nederlands
- 250 ml verse slagroom
- 4 el rietsuiker
- 4 tl donkere basterdsuiker
- 120 ml beerenburg
- 500 ml vers gezette sterke koffie
- 2 tl cacaopoeder
Klop de slagroom en de rietsuiker met een handmixer lobbig.
Spoel de glazen om met heet water. Verdeel de basterdsuiker en beerenburg erover.
Schenk de koffie erbij en roer tot de suiker opgelost is.
Houd een lepel met de bolle kant naar boven vlak boven het glas en de slagroom voorzichtig via de lepel in het glas.
Bestuif de slagroom met cacaopoeder of een beetje oploskoffie.
Serveer de Friese koffie met zelfgemaakt Fryske Dumkes*.