Ga terug
+ servings
Fregola met kip, pompoen en salie. Dit is een heerlijk en super makkelijk te maken gerecht. De oven doet het meeste werk voor je.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 kipfilets
  • peper en zout
  • 11 el Italiaanse kruiden
  • ½ citroen
  • 200 gr fregola
  • 14 salieblaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd de pompoen dan in stukken en schil deze. Snijd de stukken dan in blokjes en doe dit in een kom.
  • Hak de knoflook fijn en doe dit bij de pompoen. Giet wat olijfolie over de pompoen en bestrooi met peper en zout.
  • Meng alles door elkaar en leg de pompoen dan op een ovenplaat. Schuif dit in de oven en rooster het 15 minuten.
  • Na 15 minuten bestrooi je de kipfilet met peper, zout en kruiden en bak ze in een bakpan rondom goudbruin.
  • Haal ze dan uit de pan en leg ze op de pompoenblokjes. Bak in ongeveer 15 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de filet, wij hadden kleine).
  • Ondertussen kook je de fregola volgens de aanwijzing op de verpakking in water of bouillon. Giet het dan af.
  • Bak in een bakpan in een scheut olijfolie de salieblaadjes krokant.
  • Haal de pompoen en kip uit de oven. Meng de pompoenblokjes en salie door de fregola.
  • Snijd de kipfilet in plakken en serveer dit bij de fregola op het bord.