Flatbread met mozzarella en salsa. Echte buffel mozzarella is zo lekker. Gebruik het in een salade, op een pizza of op dit platbrood met kruidensalsa.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 4 flatbreads
- 2 bollen mozzarella
Salsa
- 1 bosje lenteui
- 1 tl korianderzaadjes
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 jalapeño peper
- 1 bosje koriander
- 1 el citroen
- olijfolie
- zout
Salsa: Verwijder de kontjes van de lenteui en rooster ze rondom donkerbruin in een hete pan met een beetje olijfolie. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Rooster de korianderzaadjes en komijnzaadjes een minuutje in een droge pan. Haal ze uit de pan en vijzel ze fijn.
Zet ondertussen de grill van de oven aan op 200˚C.
Snijd de lente-uien fijn en doe ze in een schaaltje samen met de specerijen.
Snijd de jalapeño peper en koriander fijn en doe dit ook in het schaaltje.
Meng de citroensap en olijfolie erdoor tot je een salsa hebt en breng dit op smaak met zout.
Flatbreads: leg 2 flatbreads op de ovenplaat en scheur een bol mozzarella in stukken. Verdeel dit over de 2 flatbreads.
Schuif de ovenplaat boven in de oven en rooster de flatbreads tot de mozzarella gesmolten is. Haal ze uit de oven en herhaal dit met de andere 2 flatbreads.
Serveer de flatbreads warm en lepel de salsa erop. Vouw ze eventueel dubbel en eet ze uit de hand of snijd ze in stukken.