Ga terug
+ servings
Flat Iron Steak een van de malste steaks. Wist jij dat je van sukade hele lekkere steaks kunt snijden. Deze Flat Iron Steak een van de malste steaks. Bak hem kort voor het beste resultaat.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 Flat Iron Steak (400 gr)
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 2 el ketchup
  • 1 el Worcestershire
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 el gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Meng in een schaal de ingrediënten voor de marinade met elkaar. Bestrooi de steak met peper en zout en leg het dan in de marinade. Bedek de steak rondom met de marinade.
  • Zet de schaal goed afgedekt in de koelkast en laat minimaal twee uur marineren.
  • Haal een uur voor het bakken de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Je wilt geen ijskoude steak in de pan gooien.
  • Verhit een (grill)pan met een eetlepel olijfolie. Leg de steak in de hete pan en bak het ongeveer 5 minuten aan een kant.
  • Draai de steak om en bak de andere kant ook ongeveer 5 minuten.
  • Haal de steak dan van het vuur en laat ongeveer 10 minuten rusten (onder aluminiumfolie) voordat je de steak aansnijdt.
  • Snijd het vlees tegen de draad in (dus niet met de draad mee!) in dunne plakken.