Flapjacks met pecannoten en cranberry's. Een zoete stevige knabbel, lekker ’s morgens bij de koffie of ’s middags bij de thee.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
- 150 gr boter
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 175 ml honing of keukenstroop + 1 el extra
- 200 gr havervlokken
- 150 gr gedroogde cranberry's
- 50 gr pecannoten
- ½ sinaasappel, rasp ervan
- 1 tl gemberpoeder
Zet de oven aan op 175˚C.
Leg een vel bakpapier in een vierkant bakblik van 20x20 cm.
Hak de noten in kleine stukjes.
Smelt in een grote pan de boter met de basterdsuiker en de honing. Even goed laten doorkoken zodat er een (lichte) karamelsaus ontstaat.
Voeg dan de havervlokken, de cranberry's, de noten, sinaasappelrasp en gemberpoeder toe. Alles met een pollepel goed mengen.
Giet het mengsel in het bakblik en druk het stevig aan zodat de bovenkant mooi glad is.
Verdeel de eetlepel stroop hierover en bak het ongeveer 25 minuten in de oven.
Als het iets afgekoeld is kan je de koek in stukjes snijden.