Ga terug
–+ servings
Flammkuchen met zalm, citroen en zeekraal. Ik heb veel pizzarecepten op de site staan maar nog geen een Flammkuchen recept. Hier is tie dan!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol Flammkuchendeeg
  • 150 gr verse roomkaas
  • 3 takken dille
  • 1 el mierikswortel
  • peper
  • 1 citroen*
  • 100 g zeekraal, geblancheerd
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 takken dille

Instructies
 

  • Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
  • Doe de roomkaas in een kom en meng het met fijngehakte dilletakjes, mierikswortel en peper. Snijd de citroen in flinterdunne plakjes.
  • Lepel de roomkaas over het deeg, strijk dit glad en leg hierop de citroenplakjes.
  • Bak de flammkuchen in de hete oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de zeekraal erover. Scheur de zalmplakken in stukjes en leg dit ook op de flammkuchen. Bestrooi als laatste met dilletakjes.
  • Serveer direct.