Fish and chips. Ik kwam tot de ontdekking dat ik nog nooit een fish and chips recept met jullie gedeeld had. Nou bij deze dan die Engelse klassieker.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Engels
- 700 ml zonnebloemolie
- 2 verse visfilets
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 300 ml bier of bruisend water
- peper en zout
Erwten
- zelfgemaakte frietjes*
- ravigottesaus
Maak eerst een ravigottesaus en zet deze in de koelkast.
Als je zelf frietjes wilt maken volg dan mijn recept.
Erwten: laat de bevroren erwten ontdooien en hak ze dan grof in een keukenmachine.
Breng op smaak met zout. Verwarm de erwtenpuree in een pannetje.
Vis: maak een beslag door de bloem te mengen met zoveel bier tot er een dik beslag ontstaat. Doe hier eventueel wat peper en zout in.
Verwarm de olie in een pan op 190˚C of verwarm de frituurpan.
Doop de visfilets in het beslag en laat ze dan voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de vis aan beide kanten goudbruin, krokant en gaar in ongeveer 4 minuten.
Schep de vis uit de olie en laat even uitlekken op keukenpapier.
Serveer de vis met de frietjes, ravigottesaus en erwtenpuree.