Ga terug
+ servings
Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote Heerlijke biologische pompoenen gescoord bij een lokale boer en daar deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote van gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen (500 gr)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 takjes tijm
  • 5 salieblaadjes, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 ei (L)
  • 50 ml room
  • 100 gr filodeeg
  • 25 gr boter, gesmolten
  • 100 gr brie
  • 6 tl cranberrycompote

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Bak de pompoenblokjes samen met de gesnipperde ui, tijm en salie in een koekenpan met wat olijfolie tot de pompoen beetgaar is.
  • Laat dit afkoelen in een kom. Als het koud is meng het dan met het ei en de room.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm in met olie.
  • Snijd de filo in vierkantjes van ongeveer 13 centimeter. Bestrijk een velletje met de gesmolten boter en leg hierop haaks nog een velletje filodeeg.
  • Bestrijk dit ook met de boter en herhaal dit nog een keer. Duw dit in een holte van een muffinvorm. Herhaal dit nog 5 keer en leg ze verspringend in de muffinbakvorm.
  • Verdeel nu het pompoenmengsel over de 6 taartjes. Leg hierop een plakje brie en een lepeltje cranberrycompote. Zet het in de oven en bak ze 20-25 minuten in de oven.
  • Haal de muffinbakvorm uit de oven en haal de filotaartjes heel voorzichtig uit de vormpjes. Serveer ze op een klein bordje.