Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie. Borek is een filorol gevuld met spinazie en feta, deze filorol is mijn twist op dit Turks recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 250 gr sucuk worst
- olijfolie
- 200 gr verse spinazie
- 150 gr feta
- 2 el pijnboompitten
- 2 el gehakte koriander
- 10 vellen filodeeg (225 gr)
- 1 el sesamzaad
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 el tahini
- 2 el citroensap
- 10 blaadjes verse munt
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180˚C, leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Haal het velletje van de worstjes en hak ze in de keukenmachine tot grove kruimels.
Bak deze kruimels goudbruin in een koekenpan met een heel klein beetje olie, doe dan de spinazie erbij en bak dit nog even mee totdat het geslonken is. Laat dan afkoelen.
Meng de afgekoelde sucuk en spinazie met de verbrokkelde feta, pijnboompitten en gehakte koriander.
Laat de vellen filodeeg ontdooien en bedek ze met een vochtige theedoek zodat het deeg niet uitdroogt.
Haal telkens één vel eraf en bestrijk het met de olijfolie (gebruik hiervoor een bakkwast) en leg een tweede vel erop.
Schep 1/5 deel van de vulling in de lengte op een vel deeg en rol ze op tot een sigaar. Leg de filorollen met de vouwnaad naar beneden op een bakplaat en bestrijk met olijfolie en bestrooi de sesamzaadjes erover.
Bak de filorolletjes in ongeveer 20 minuten goudbruin in de hete oven.
Maak de saus door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen en serveer dit erbij.