Fideuà iseen pastagerecht met zeevruchten dat oorspronkelijk uit Valencia komt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Spaans
- 400 gr zwarte spaghetti
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper in dunne ringen
- 2 tomaten geraspt en ontveld
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- 800 ml visbouillon
- extra vierge olijfolie
- 8 grote garnalen ontdaan van darmkanaal
- erbij
- Verse peterselie gehakt, ter garnering
- 1 citroen in partjes ter garnering
- aioli
Maak of verwarm de visbouillon.
Verhit een brede, ondiepe pan of paella pan op middelhoog vuur. Voeg een paar eetlepels olijfolie toe.
Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan. Bak tot de ui glazig is.
Voeg de gehakte knoflook, rode peper en de geraspte tomaat toe aan de pan. Bak een paar minuten tot de tomaat is ingekookt en het mengsel geurig wordt.
Strooi de paprikapoeder en zwarte peper in de pan. Roer goed om de kruiden te mengen met de andere ingrediënten.
Doe de pasta in dezelfde pan en rooster deze een paar minuten.
Giet de bouillon over de geroosterde pasta in de pan. Roer goed om de pasta gelijkmatig te bedekken.
Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 8-10 minuten koken, of tot de pasta gaar is en de bouillon grotendeels is opgenomen. Voeg indien nodig meer bouillon toe.
Zodra de pasta gaar is en het vocht is opgenomen, haal je de pan van het vuur. Laat de Fideuà Negra een paar minuten rusten voor het serveren.
Bak in de tussendijk de garnalen kort in een hete pan met olijfolie tot ze roze beginnen te worden. Dit duurt slechts een paar minuten. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Garneer het gerecht voor het serveren met de garnalen, gehakte verse peterselie en citroenpartjes.
En serveer er eventueel een aioli bij.