Fattoush salade. Fattoush salade is een van oorsprong Libanese salade en wordt gemaakt van geroosterd pitabrood, tomaten, komkommer, ui en verse kruiden.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Dressing
- 60 ml olijfolie
- 3 el citroensap
- 2 el granaatappelmelasse
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 2 el sumac
- peper en zout
Pitabrood
- 4 pitabroodjes
- 4 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 el baharat kruiden
- zout
Salade
- 8 trostomaten
- 10 gele tomaatjes
- 4 oranje snackpaprika's
- 2 kleine komkommers
- 8 radijsjes
- 4 lente-uien
- 2 baby Romaine sla
- 15 gr verse munt
- 20 gr platte peterselie
- 15 gr koriander
Maak allereerst de dressing door de ingrediënten met elkaar te mengen, breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de pitabroodjes doormidden. Meng 4 eetlepels olijfolie met de geraspte knoflook en baharat kruiden.
Smeer met een kwastje de snijkanten van de pitabroodjes hiermee in en bestrooi met zout.
Bak de broodjes aan beide kanten goudbruin in de oven. Laat dan iets afkoelen en breek ze in stukken.
Spoel de groenten schoon en snijd ze in stukken. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Haal de blaadjes van de kruidenstengels en hak dit grof.
Meng de groenten, kruiden en stukken brood in een grote schaal met de dressing.