Ga terug
–+ servings
Eton Mess met perziken. Eton Mess is een Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin meringue en verse aardbeien. Dit is een Eton Mess met perziken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 grote perziken
  • 500 ml water
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 vanillestokje, gespleten
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 1 tl kardamompoeder
  • 150 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 150 gr mascarpone
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 125 gr meringue
  • 1 tak munt

Instructies
 

  • Doe het water in een kookpan en breng dit aan de kook met de suiker, vanillestokje, oranjebloesemwater en kardamompoeder. Zet het vuur dan laag.
  • Spoel de perziken af en snijd ze doormidden en leg ze voorzichtig in het vocht (ze moeten wel onder het vocht liggen). Laat ongeveer 15 minuten heel zachtjes koken.
  • Haal de perziken uit het vocht en laat ze iets afkoelen. Zet het vuur weer hoog en laat het vocht inkoken tot een siroop (dit duurt ongeveer 10 minuten). Haal het vanillestokje eruit en laat afkoelen.
  • Haal het velletje van de perziken en verwijder de pitten. Leg 2/3 van de perziken even apart en doe 1/3 van de perziken in de siroop (ik heb hiervoor de meest zachte perziken gebruikt).
  • Pureer met een staafmixer de siroop met perziken tot een compote. Leg de perziken en de compote in de koelkast om af te koelen.
  • Vlak voor het serveren klop je de slagroom op met de suiker, klop de mascarpone er doorheen. Lepel dan de yoghurt erdoor. Meng voorzichtig de perzikcompote erdoor zodat er een marmereffect ontstaat.
  • Breek de meringue boven het mengsel en spatel dit erdoor. Schep het in een glazen kom.
  • Snijd de halve perziken in parten en leg dit erop. Garneer met muntblaadjes.