Ga terug
+ personen
Ethiopische runderstoofpot. Wij zijn gek op stoofgerechten gemaakt van rundervlees en deze kruidige Ethiopische is weer eens iets heel anders.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Afrikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 40 gr roomboter
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl allspice
  • ½ tl kardamompoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ¼ tl nootmuskaat
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el geraspte gember
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 kg runder riblappen
  • zout

Instructies
 

  • Laat de boter smelten in een grote braad- of hapjespan en doe alle specerijen erbij. Laat dit ongeveer 10 minuten op laag vuur trekken.
  • Snipper ondertussen de uien en hak de knoflook fijn. Voeg dit samen met de geraspte gember bij de boter en laat 10 minuten zachtjes bakken (het mag niet bruin worden).
  • Giet de bouillon en het blikje tomatenblokjes erbij en breng aan de kook.
  • Snijd ondertussen het vlees in stukken van ongeveer 3 centimeter en bestrooi dit met zout. Doe het vlees rauw in de pan. Breng het aan de kook en zet het vuur dan zacht.
  • Laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Check dan of het vlees lekker zacht geworden is. Als dat zo is, dan is je gerecht klaar.