Ethiopische runderstoofpot. Wij zijn gek op stoofgerechten gemaakt van rundervlees en deze kruidige Ethiopische is weer eens iets heel anders.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Afrikaans
- 40 gr roomboter
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl allspice
- ½ tl kardamompoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- ¼ tl nootmuskaat
- ½ tl gemberpoeder
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 2 grote uien
- 4 tenen knoflook
- 1 el geraspte gember
- 250 ml runderbouillon
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 kg runder riblappen
- zout
Laat de boter smelten in een grote braad- of hapjespan en doe alle specerijen erbij. Laat dit ongeveer 10 minuten op laag vuur trekken.
Snipper ondertussen de uien en hak de knoflook fijn. Voeg dit samen met de geraspte gember bij de boter en laat 10 minuten zachtjes bakken (het mag niet bruin worden).
Giet de bouillon en het blikje tomatenblokjes erbij en breng aan de kook.
Snijd ondertussen het vlees in stukken van ongeveer 3 centimeter en bestrooi dit met zout. Doe het vlees rauw in de pan. Breng het aan de kook en zet het vuur dan zacht.
Laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Check dan of het vlees lekker zacht geworden is. Als dat zo is, dan is je gerecht klaar.