Ga terug
+ servings
Espresso, dadel en yoghurtsmoothie. Als je een echte kick-start wilt hebben in de morgen, maak dan deze Espresso, dadel en yoghurtsmoothie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kopjes espresso
  • 6 Medjoul dadels
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 2 el eiwitpoeder
  • 1 handvol ijsklontjes

Instructies
 

  • Verwijder de pit en snijd de dadels in stukjes. Zet 2 kopjes sterke espresso, schenk dit in een kommetje en doe de dadelstukjes bij de warme koffie.
  • Laat de dadels weken in de koffie terwijl deze afkoelt.
  • Doe de yoghurt in een blender, samen met de ijsblokjes en de afgekoelde koffie met dadels.
  • Meng tot een smeuïge smoothie.
  • Voeg nu de eiwitpoeder erbij en mix tot een fluffy smoothie. Schenk in de glazen en drink direct op of zet in de koelkast voor het ontbijt de volgende ochtend.