Erwten falafel met yoghurt dressing. Maak zelf eens falafel, is helemaal niet moeilijk en super lekker. Deze keer heb ik het van erwtjes gemaakt, mooi groen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Makkelijke maaltijd, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
- 150 gr doperwten, geblancheerd
- 230 gekookte bulgur
- 25 gr feta
- 50 gr bloem
- 4 takken dille
- 5 muntblaadjes
- peper en zout
- flinke scheut olijfolie
- 70 gr Griekse yoghurt
- 1/2 citroen, rasp en sap
- 1 knoflookteentje, geraspt
- peper en zout
- 1 zakje veldsla
- 8 muntblaadjes
- 2 el pijnboompitten
Doe de erwten, 2/3 van bulgur, feta en verse kruidenblaadjes in een keukenmachine. Mix tot rullig deegje.
Doe dit in een kom en meng de rest van de bulgur erdoor. Breng op smaak met lekker veel peper en zout.
Maak de dressing: meng hiervoor de Griekse yoghurt met citroenrasp, -sap en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Vorm met natte handen 16 balletjes van het erwtenmengsel.
Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de falafel goudbruin in ongeveer 6 minuten. Bak het eventueel in verschillende porties.
Lepel de dressing op de borden, verdeel de sla en de falafel hierover.
Bestrooi met gehakte muntblaadjes en pijnboompitten.