Ga terug
+ servings
Eiwitrijk bananenbrood. Wil je een verantwoord tussendoortje bakken wat ook nog eens vol eiwitten zit, bak dan dit heerlijke bananenbrood.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 14 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gr volkoren tarwemeel
  • 130 gr amandelmeel*
  • 2 scoops whey proteïne vanille
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 3 eieren (M)
  • 3 rijpe bananen
  • 50 ml agavesiroop

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed het cakeblik (30 cm) met bakpapier.
  • Meng in een grote kom het meel, amandelmeel, proteïnepoeder, bakpoeder, kaneelpoeder, en zout.
  • Mix de eieren schuimig en voeg dan stukken bananen toe. Mix dit samen tot een glad mengsel.
  • Doe het bloemmengsel erbij en meng dit met een pollepel. Voeg als laatste de agavesiroop toe.
  • Zet het cakeblik in de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten, controleer na 50 minuten of de cake al gaar is met een satéprikker.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de cakevorm haalt.