Eiwitrijk bananenbrood. Wil je een verantwoord tussendoortje bakken wat ook nog eens vol eiwitten zit, bak dan dit heerlijke bananenbrood.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 55 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 120 gr volkoren tarwemeel
- 130 gr amandelmeel*
- 2 scoops whey proteïne vanille
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kaneelpoeder
- snuf zout
- 3 eieren (M)
- 3 rijpe bananen
- 50 ml agavesiroop
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Bekleed het cakeblik (30 cm) met bakpapier.
Meng in een grote kom het meel, amandelmeel, proteïnepoeder, bakpoeder, kaneelpoeder, en zout.
Mix de eieren schuimig en voeg dan stukken bananen toe. Mix dit samen tot een glad mengsel.
Doe het bloemmengsel erbij en meng dit met een pollepel. Voeg als laatste de agavesiroop toe.
Zet het cakeblik in de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten, controleer na 50 minuten of de cake al gaar is met een satéprikker.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de cakevorm haalt.