Eierkoeken met sinaasappel en cranberries. Zelf eierkoeken bakken is een fluitje van een cent en ze zijn ook nog eens super lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 2 eieren (L)
- 75 gr fijne kristalsuiker
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 35 gr cranberries
- 1 el sinaasappelrasp
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Hak de cranberries fijn en bestrooi dit met een klein beetje bloem.
Rasp een halve sinaasappel.
Klop de eieren met de suiker goed luchtig in ongeveer 5 minuten.
Spatel dan voorzichtig de bloem en zout erdoor.
Meng als laatste de cranberries en sinaasappelrasp erdoor.
Schep hoopjes van een volle eetlepel op de bakplaat.
Laat wat ruimte tussen de hoopjes, het deeg zal nog iets uitlopen tijdens het bakken.
Bak de koeken ongeveer 10 minuten in de hete oven. Haal ze eruit en leg ze met bakpapier op een rooster om af te koelen.