Ga terug
+ servings
Eierkoeken met sinaasappel en cranberries. Zelf eierkoeken bakken is een fluitje van een cent en ze zijn ook nog eens super lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 9 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren (L)
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 35 gr cranberries
  • 1 el sinaasappelrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Hak de cranberries fijn en bestrooi dit met een klein beetje bloem.
  • Rasp een halve sinaasappel.
  • Klop de eieren met de suiker goed luchtig in ongeveer 5 minuten.
  • Spatel dan voorzichtig de bloem en zout erdoor.
  • Meng als laatste de cranberries en sinaasappelrasp erdoor.
  • Schep hoopjes van een volle eetlepel op de bakplaat.
  • Laat wat ruimte tussen de hoopjes, het deeg zal nog iets uitlopen tijdens het bakken.
  • Bak de koeken ongeveer 10 minuten in de hete oven. Haal ze eruit en leg ze met bakpapier op een rooster om af te koelen.