Eiercurry. Een heel bijzonder vegetarisch gerecht. Moet je echt een keer proberen. Curry met gekookte eieren is Indonesische gerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Indiaas, Indonesisch
Saus
- 2 el zonnebloemolie
- 1 kleine ui
- 1 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- ½ rode peper
- 1 tl garam masala
- 1 tl sereh
- 200 gr pindakaas
- 6 el sojasaus
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml groentebouillon
Erbij
- 150 gr zilvervliesrijst
- 1 steranijs
- 1 el kurkuma
- 4 takken koriander
- 2 lente-uitjes
- 1 tl sesamzaadjes
Curry: Kook de eieren (halfzacht).
Snipper de ui. Rasp de gember en knoflook en snijd de rode peper fijn.
Verhit in een pannetje met een dikke bodem de olie en fruit hierin de ui met de specerijen.
Voeg de gember, knoflook, rode peper en sereh toe en meng dan de pindakaas erdoor.
Schenk de sojasaus en kokosmelk erbij en meng alles goed door elkaar.
Laat de saus op laag vuur zacht koken. Als de saus te dik is doe er dan een beetje bouillon bij.
Kook de rijst met de steranijs en kurkuma volgens de aanwijzing op de verpakking.
Hak ondertussen de korianderblaadjes fijn en snijd de lente-ui in dunne ringen.
Serveer de eiercurry met rijst en groenten en garneer met koriander, lente-ui en sesamzaadjes.