Ga terug
+ servings
Delicate bladerdeegsterren gevuld met romige geitenkaas en zoete vijgen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 bladerdeegplakjes diepvries
  • 4 plakjes verse geitenkaas
  • 4 verse vijgen
  • 1 eigeel

Garnering

  • 4 el honing
  • 4 takjes tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de bevroren plakjes bladerdeeg op een snijplank.
  • Snijd in elk vierkant plakjes met een mes een diagonale lijn bij elke hoek (zie foto’s).
  • Vouw één hoek naar het midden, zodat deze in het midden van de aangrenzende diagonaal ligt. Vouw de volgende hoek over de vorige vouw. Ga verder met de derde hoek en vouw de laatste hoek onder de diagonaal om deze vast te zetten, zodat er een vierpuntige ster ontstaat.
  • Leg de voorbereide vierkantjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Leg een plakje geitenkaas in het midden.
  • Snijd de vijgen in dunne plakjes en leg die op de geitenkaas.
  • Bestrijk met losgeklopt eigeel en bak 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven en lepel de honing erover, strooi er tijmblaadjes over en geniet ervan!