Eénpersoons Beef Wellington. Deze Kerst wordt heel anders dan anders, we gaan niet bij elkaar komen met de hele familie, daarom deze kleine Beef Wellington.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Engels
- 2 tournedos (à 200 gr)
- olijfolie
- peper en zout
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 klont roomboter
- 150 gr kastanjechampignons
- 1 takje tijm, blaadjes ervan
- 1 rol (270 gr) vers bladerdeeg
- 4 plakken Parmaham
- 1 eigeel, geklutst
Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Schroei de tournedos in een hete pan in olijfolie rondom kort aan. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Borstel de paddenstoelen schoon en hak ze in hele kleine stukjes met de hand of foodprocessor. Snipper het sjalotje en rasp de knoflook.
Bak dit met de tijm in boter op hoog vuur tot al het vocht verdwenen is. Kruid met peper en een klein beetje zout. Schep het uit de pan en laat afkoelen.
Leg twee plakjes Parmaham op een snijplank. Schep ¼ deel van de paddenstoelen erop. Leg hierop een biefstuk en op de biefstuk lepel je weer ¼ deel van de paddenstoelen. Wikkel het vlees goed in de ham. Herhaal dit met de andere biefstuk.
Rol het bladerdeeg uit en steek 2 cirkels hieruit welke 3 centimeter groter zijn en 2 cirkels welke 5 centimeter groter zijn dan de biefstuk. Leg de biefstukken op de kleinste cirkel en leg de grotere cirkel bladerdeeg hierop.
Druk met je handen rondom de biefstuk zodat deze luchtdicht verpakt is in het bladerdeeg. Steek dan met een ring het overtollige bladerdeeg eraf en druk met een vork rondom in het randje bladerdeeg om deze goed af te sluiten.
Steek eventueel blaadjes uit het bladerdeeg en plak ze met eigeel op het pakketje.
Bestrijk de pakketjes rondom met eigeel en leg ze 15 minuten in de koelkast. Dit kan je eventueel een dag van tevoren doen. Laat de pakketjes dan tot het bakken in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de pakketjes op een bakplaat voorzien van bakpapier en schuif dit in de oven. Bak ze ongeveer 15 minuten voor medium rare tot 20 minuten voor medium in de hete oven.