Ga terug
–+ servings
Eenpansgerecht orzo met pittige worst. Een heel makkelijk en lekker gerecht waarbij je maar een pan gebruikt. Dit wil je proberen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans, Spaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr paddenstoeltjes
  • 270 gr pittige braadworstjes*
  • 300 gr orzo
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 750 ml kipbouillon
  • 2 lente-uien
  • 1 bosje peterselie

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en de knoflook in dunne plakjes.
  • Bak dit op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten in een hapjespan in een scheutje olie.
  • Voeg dan de knoflook en paddenstoeltjes toe en bak dit even mee. Druk de worsten in balletjes uit hun velletje en doe dit in de bakpan bij de groenten.
  • Zet het vuur hoger en bak de balletjes rondom goudbruin. Strooi de paprikapoeder erover en meng dit erdoor.
  • Voeg nu de orzo toe en roer dit goed erdoor. Giet de bouillon erbij en laat het op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten pruttelen tot de orzo gaar is. Roer wel af en toe.
  • Snijd ondertussen de lente-uien in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Als het gerecht klaar is, haal je het van het vuur en bestrooi met de lente-ui en peterselie.