Ga terug
–+ servings
Eendenborst met sinaasappelsabayon. Ben je gek op eendenborstfilet, dan is dit een heerlijk recept voor jou. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eendenborsten (a 300 gr)
  • 2 (pers)sinaasappels
  • 250 ml gevogeltefond
  • 2 takken tijm
  • 2 eidooiers
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de eendenborstfilets een uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappels dan uit. Je hebt ongeveer 275 ml sinaasappelsap nodig. Doe dit in een pan samen met de gevogeltefond, de helft van de sinaasappelrasp en de tijmtakjes.
  • Zet dit op hoog vuur en laat het tot een dikke saus inkoken. Giet dit door een zeef in een grote glazen kom en laat iets afkoelen.
  • Doe de eidooiers in een glazen kom bij de ingekookte saus. Zet deze kom op een pan met water dat tegen de kook aan zit. Klop het mengsel ongeveer 5 minuten op tot het lekker luchtig en verdubbeld is in hoeveelheid.
  • Haal de schaal dan van de pan af. Breng eventueel nog op smaak met zout en meng de rest van de sinaasappelrasp erdoor.
  • Bestrooi de eendenborsten het vlak voor het bakken met peper en zout.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en leg de eendenborsten met de velkant naar beneden in de pan. Laat dit ongeveer 5-10 minuten rustig bakken (afhankelijk van de grootte van de eendenborst).
  • Check tussendoor wel of deze kant niet te donker wordt, het moet mooi goudbruin en krokant worden. Draai het vlees nu om en bak de andere kant in een paar minuutjes. Check of de gewenste temperatuur bereikt is.
  • Haal het vlees uit de pan, leg het op een snijplank en laat het 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het in dunne plakken snijdt.
  • Leg het vlees op de borden en lepel daar de sabayon op. Serveer het met groente naar keuze.